HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  
eAlbania - Forumi i eShqipërisë

Share
 

 Edukimi: EKONOMIA

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 32
Reputacioni : 0
Join date : 2013-07-20

Edukimi: EKONOMIA Empty
PostSubject: Edukimi: EKONOMIA   Edukimi: EKONOMIA EmptySun Jul 21, 2013 2:21 pm

Edukimi: EKONOMIA Ekonom10

Guida për Ekonominë - Forumi eShqiptar

Si te mbijetosh me pak para ne xhep.

Te bisedojme rreth centave

Se pari po prezentoj modelet e parave qe perdoren ne loje.
Jane dy kryesore: ALL dhe GOLD. Mund ta gjesh sasine aktuale te tyre ne anen e majte te ekranit tend, ne faqen e eRepublik, nen linkun tuaj te profilit dhe pjeses qe tregon nivelin tuaj.

Shembull

Ketu mund te veresh se ky lojtar ka 534 ALL(CC) dhe 1.23 GOLD

Edukimi: EKONOMIA Sokoli10

Shiriti

Ky shirit ne maje te ekranit tuaj tregon te gjithe linqet e mundshme ne eRep. Tani une do te fokusohem ne linqet qe perfshihen tek 'My places'(Vendet e mia). Kater linqet prej se majtes ne te djathte jane: Companies(Kompanite), Training Grounds(Vendet e Stërvitjes), Storage(Depoja) dhe Special Buildings(Ndërtesat e avancuara).
Keto linqe duke perfshire edhe linkun e marketit mbi to jane me te rendesishmet ne modulin e ekonomise.

Edukimi: EKONOMIA Tabs10

Companies(Kompanite)

Linku i pare tek My Places(Vendet e mia) eshte Companies/Kompanite.
Ketu mund te shohesh te gjitha kompanite qe i posedon, mund te krijosh tereja, te shesesh, apo edhe ti besh upgrade(permiresim).
Edukimi: EKONOMIA Kompan10
Duke klikuar butonin +(krijo nje kompani te re) do te jesh ne gjendje te zgjedhesh se cfare kompanie deshiron te ndertosh.

Mund te zgjedhesh per ndertim:
Food Raw Materials(Materiale te paperpunuara Ushqimore),
Weapon Raw Materials(Materiale te paperpunuara per Armatim),
Factories(Fabrika)- Food Factory or Weapons Factory(Fabrika ushqimore apo te armeve) dhe
Storage(Depo)
Secila nga keto ka nivele te ndryshme te ndertesave qe prodhojne me shume ose me pak produkte gje qe varet se sa deshironi ju te shpenzoni.

Edukimi: EKONOMIA Nderte10

Shitja+Companies/Kompanite

Butoni - Sell/Disolve(Shit/Shperbej) te lejon te shesesh apo te shperbesh(shlyerje) kompanite por si lojtar i ri nuk do te merakosesha shume rreth kesaj.

Butoni i shigjetes larte ^ Upgrade/Downgrade Companies(Permirso/Degrado kompanite)
te lejon te permirsosh fabrikat aktuale qe posedon ose edhe te degradosh ato.

Duhet te kesh nje level te caktuar (25) perpara se te shesesh kompanite qe prodhojne materiale te paperpunuara.


Last edited by Admin on Thu Aug 01, 2013 2:29 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
http://ealbania.albanianforum.net
Admin
Admin
Admin

Posts : 32
Reputacioni : 0
Join date : 2013-07-20

Edukimi: EKONOMIA Empty
PostSubject: Re: Edukimi: EKONOMIA   Edukimi: EKONOMIA EmptySun Jul 28, 2013 2:53 pm

Training Grounds and Storage(Vendet e Stervitjes dhe Depoja)

Linku i dyte nen menyne My Places(Vendet e mia) eshte Training Grounds(Vendet e Stervitjes). Ketu ti mund ta shtosh cdo dite forcen tende dhe te besh upgrade(permiresosh) vendet tuaja te stervitjes permes buttonit me shigjete te drejtuar larte.

Edukimi: EKONOMIA Screen18

Linku i trete eshte Storage(Depoja). Ketu ruhen te gjitha supplies(ndihmat) dhe armet. Fillimisht ke vend ne depo vetem per 2000 items(gjera), por mund blesh depo plotesuese me pas.

Edukimi: EKONOMIA Screen19


Last edited by Admin on Sun Jul 28, 2013 3:34 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://ealbania.albanianforum.net
Admin
Admin
Admin

Posts : 32
Reputacioni : 0
Join date : 2013-07-20

Edukimi: EKONOMIA Empty
PostSubject: Re: Edukimi: EKONOMIA   Edukimi: EKONOMIA EmptySun Jul 28, 2013 3:04 pm

Advanced Centers(Ndertesat e Avancuara)

Linku i fundit eshte linku i Advanced Centers(Ndertesave te Avancuara). Ketu gjenden Energy Centers(Qendrat e energjise) nese i keni ndertuar/blere si dhe Rocket Factory(Fabrika e Raketave).
Qendrat e energjise mund te blihen duke klikuar butonin + dhe me pas drejtohesh tek marketi i eRepublikut ku mund ta blesh nje Qender te Energjise me level te caktuar.
Ne anen tjeter keni shigjeten e drejtuar larte qe te mundeson te besh upgrade(permiresosh) Fabriken e Raketave ne kualitet te ndryshem gje qe varet edhe prej divizionit qe i perkisni.

Edukimi: EKONOMIA Screen10
Back to top Go down
http://ealbania.albanianforum.net
Admin
Admin
Admin

Posts : 32
Reputacioni : 0
Join date : 2013-07-20

Edukimi: EKONOMIA Empty
PostSubject: Re: Edukimi: EKONOMIA   Edukimi: EKONOMIA EmptySun Jul 28, 2013 3:18 pm

The Market(Tregu)

Market(Tregu) eshte vendi ku behen transaksionet branda lojes. Ne menyne renese te Tregut keni kater opcione: Marketplace(Vendi i Tregut), Job Market(Tregu i Punes), Monetary Market(Tregu i Parave) dhe Companies for Sale(Fabrikat ne shitje).

Edukimi: EKONOMIA Screen11

Vendi i Tregut eshte vendi ku mund te bleni te mirat(ushqimi dhe armet).

Edukimi: EKONOMIA Screen12

Tregu i Punes eshte vendi ku mund te gjeni pune.

Edukimi: EKONOMIA Screen13

Tregu i Parave eshte vendi ku mund te shkembeni gold per ALL dhe anasjelltas.

Edukimi: EKONOMIA Screen14

Tek Fabrikat ne Shitje mund te blesh kompani te ndertuara/permirsuara te kualitetit te ndryshem.

Edukimi: EKONOMIA Screen15


Last edited by Admin on Sun Jul 28, 2013 3:35 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://ealbania.albanianforum.net
Admin
Admin
Admin

Posts : 32
Reputacioni : 0
Join date : 2013-07-20

Edukimi: EKONOMIA Empty
PostSubject: Re: Edukimi: EKONOMIA   Edukimi: EKONOMIA EmptySun Jul 28, 2013 3:27 pm

Fillimi

Te shohim ku mund te shpenzosh goldin qe e fiton duke u ngritur ne level.

Upgrade(permireso) vendin e stervitjes falas ne levelin 2.

Edukimi: EKONOMIA Screen17

Ky veprim pergjysmon kohen per te cilen ju do te merrni Super Soldier medalje(5 gold).
Back to top Go down
http://ealbania.albanianforum.net
Admin
Admin
Admin

Posts : 32
Reputacioni : 0
Join date : 2013-07-20

Edukimi: EKONOMIA Empty
PostSubject: Re: Edukimi: EKONOMIA   Edukimi: EKONOMIA EmptySun Jul 28, 2013 3:41 pm

Disa te dhena me shume

Pasi qe keni bere upgrade(permiresim) Vendin e Stervitjes falas ne level 2 puno me tutje qe te permiresosh kete vend stervitjeje ne levele me te larta.

Siq eshte permendur ne guiden ushtarake shansi juaj me i mire eshte te qendrosh ne level sa me te ulet te mundshem dhe vetem te shtosh forcen.

Per ta bere kete shmange punen ne fabrikat tua te ushqimit apo armeve sa me shume qe eshte e mundur. Pune per punedhensin tend, bej stervitjen and sulmo me sa me shume damage(dem) qe mundesh qe te fitosh rank me te larte ushtarak.
Back to top Go down
http://ealbania.albanianforum.net
Admin
Admin
Admin

Posts : 32
Reputacioni : 0
Join date : 2013-07-20

Edukimi: EKONOMIA Empty
PostSubject: Re: Edukimi: EKONOMIA   Edukimi: EKONOMIA EmptySun Jul 28, 2013 3:49 pm

Gabime te zakonshme.

Per te perfunduar kete guide, ka shume gabime qe kam bere kur fillova ne fillim lojen.
Fillova te ve goldin tim ne fabrika per te prodhuar pa Raw Materials(materiale te perpunuara) dhe shpenzoja gati gjithe ALL qe kisha ne tanqe q6 per te luftuar me to.

Mos hargjo asnje rezerve! Goldi dhe ALL nuk nxirren aq lehte sa mund te mendosh se nxirren. Mund te marr jave ndoshta muaj deri sa te besh aq gold sa te besh upgrade ndonje vend te stervitjes ose ndonje fabrike. Keshtu qe beji vetes nje favor dhe perdore goldin/ALL sa me arsyeshem qe mundesh.

Bashkoju nje njesie ushtarake(MU-military unit), puno per nje punedhenes dhe investo parate qe i fiton gjate arritjeve tua ne permiresimin(upgrade) te Vendeve tua te Stervitjes.
Back to top Go down
http://ealbania.albanianforum.net
Admin
Admin
Admin

Posts : 32
Reputacioni : 0
Join date : 2013-07-20

Edukimi: EKONOMIA Empty
PostSubject: Re: Edukimi: EKONOMIA   Edukimi: EKONOMIA EmptySun Jul 28, 2013 3:51 pm

Mbarove me Modulin Ekonomik!!!

Tani ec bo pare, paq fat ne rrugetim!
Per me shume informata rreth modulit ekonomik, vizitoje wiki ekonomia.
Back to top Go down
http://ealbania.albanianforum.net
Sponsored content
Edukimi: EKONOMIA Empty
PostSubject: Re: Edukimi: EKONOMIA   Edukimi: EKONOMIA Empty

Back to top Go down
 
Edukimi: EKONOMIA
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Mirë se Vini! :: Ndihmë dhe Tutoriale-
Jump to: